ΟΜΙΛΟΣ

Ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος (Ν.Α.Σ.) ιδρύθηκε στις 29 Ιουνίου 1929 με σκοπό την διάδοση των ναυτικών αθλημάτων και την αγάπη για τη θάλασσα. Το 1930 εγκρίνεται το πρώτο καταστατικό όπου και αρχίζουν να λειτουργούν τα πρώτα αθλητικά τμήματα που είναι κατά σειρά δημιουργίας: κωπηλασία, κολύμβηση και ιστιοπλοΐα.

Σήμερα είναι ένα σύγχρονο ναυταθλητικό σωματείο με τρία ολυμπιακά αθλήματα, την κωπηλασία, ιστιοπλοΐα (ολυμπιακών διαδρομών & ανοικτής θαλάσσης) και το κανόε – καγιάκ, SUP. Όλα με λαμπρές επιτυχίες σε Πανελλήνιο, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Κύριοι στόχοι είναι η διάδοση των ανωτέρω ναυτικών αθλημάτων στα νέα παιδιά και η κατάλληλη εκπαίδευση τους από έμπειρους επαγγελματίες προπονητές ώστε να πετύχουν οι αθλητές μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο στον αθλητισμό όσο και στην κοινωνία.

Σήμερα στον Ν.Α.Σ. αθλούνται πάνω από 150 αθλητές – αθλήτριες από 6 έως 25 ετών καθώς επίσης και 30 ακόμα αθλητές και αθλήτριες στο τμήμα βετεράνων της κωπηλασίας. Ακόμα στο τμήμα ΑΜΕΑ της κωπηλασίας αθλούνται 10 τουλάχιστον αθλητές. Τέλος η σχολή ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης του Ν.Α.Σ. η οποία λειτουργεί από το Μάρτιο του 1985 έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 2000 μαθητές οι οποίοι έχουν αποκτήσει την άδεια διακυβέρνησης ιστιοπλοϊκού σκάφους.

Comments are closed